Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iarna, marele ‘dușman’ al Ligii 1! Președintele LPF vine cu soluții

Wednesday, 19 December 2018, 19:39 Sursă: REALITATEA.NET

Recent, nume grele din fotbalul românesc, precum Gică Hagi sau Mircea Rednic, s-au plâns că starea precară a gazoanelor afectează performanța în Liga 1. Ultimul meci din etapa a 22-a este programat la 22 decembrie.

Observ în ultima vreme că sunt tot mai vocale persoanele care acuză condițiile de joc, temperaturile scăzute de la ora meciurilor, calitatea terenurilor etc. Cu atât mai surprins sunt de asemenea critici, cu cât ele vin din partea unor oameni direct implicați în fenomen, fie că sunt comentatori ai acestuia, ba chiar conducători, antrenori sau jucători. Cu toții ar fi trebuit până la această oră să înțeleagă în ce condiții ne desfășurăm activitatea, care e starea de fapt economică și socială a țării și ce consecințe vin de aici.

Sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, tocmai de aceea am propus acum câteva luni un sistem cu doar 12 echipe în Liga 1 Betano, pentru a nu mai fi obligați să jucăm atât de târziu în iarnă, dar și pentru a avea un play-out mai competitiv. Am fi avut, deci, date libere în calendar și jumătate din cele șase echipe ale play-out-ului în pericol de retrogradare“, a spus Gino Iorgulescu.

Președintele LPF exclude varianta sistemului competițional primăvară – toamnă în România.

Ne-am gândit și la varianta sistemului primăvară-toamnă, dar acesta este o imposibilitate practică. Primul motiv ar fi că nu am mai juca la zero grade Celsius, ci la aproape 40, mai multe meciuri. În al doilea rând, respectivul sistem ar împiedica punerea lui în practică din doi în doi ani, când sunt turnee finale, europene sau mondiale. Cea mai bună dovadă că așa stau lucrurile este că până și Rusia a renunțat la această soluție, iar acolo vremea e cumplită în această perioadă“, a scris Iorgulescu în scrisoarea deschisă.

O altă soluție propusă de către Gino Iorgulescu este îngrijirea corespunzătoare a terenurilor de joc și investiții în instalații de încălzire.

Am rugat, ca să dau doar un exemplu, câteva cluburi să schimbe terenurile de joc și să aleagă stadioane din alte orașe, acolo unde condițiile sunt mai bune, acolo unde instalația de încălzire funcționează la parametri optimi. Unele au înțeles, altele au preferat doar să se plângă de propriile condiții și că afară e mai frig“, a mai transmis șeful de la Ligă.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT