Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ianis Hagi, mare vedetă în Europa. Presa străină nu conteneşte cu laudele

Wednesday, 26 June 2019, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

Erau aşteptaţi Luka Jovic, noul jucător al lui Real Madrid, Moise Kean, atacantul lui Juventus, sau Houssem Aouar, titular la Lyon, dar până acum vedetele Europeanului de tineret au fost Dani Ceballos, Ianis Hagi, Luca Waldschmidt sau Federico Chiesa, notează AFP.

"Trebuia să-i auzi pe cei 10.000 de români veniţi să-şi susţină echipa la Cesena strigând Ha-gi! Ha-gi! pentru a înţelege entuziasmul stârnit de tânăra şi talentata lor naţională de tineret. Desigur, Ianis Hagi, deja autor a două goluri la Euro, este lăudat şi fiindcă este fiul tatălui său. Deşi este încă departe de a putea pretinde să egaleze cariera ilustrului Gheorghe, genial conducător de joc al lui Real Madrid şi al Barcelonei, tânărul număr 10 a arătat de la începutul turneului că are talent, vivacitate şi capacitatea de a lovi mingea cu ambele picioare. Asta face uitată o experienţă ratată în Italia (Fiorentina) şi relansează unele zvonuri de transfer, la Galatasaray sau Sevilla", scrie agenţia franceză.

SONDAJ ROMÂNIA - GERMANIA U21 Realitatea.net vă întreabă: ce credeți că vom face diseară, batem Germania sau pierdem?

VOTEAZĂ ȘI TU AICI!

AFP menţionează doi componenţi ai echipei Germaniei, adversara României în semifinale, conform Agerpres.

Luca Waldschmidt a marcat cinci goluri în trei meciuri, fiind folosit atacant central, într-o poziţie mai avansată decât la echipa de club, Freiburg. "S-ar spune că (selecţionerul) Stefan Kuntz a găsit cu Waldschmidt o soluţie la care nimeni nu s-ar fi gândit acum câteva săptămâni. Ideea ar putea avea un viitor", comentează Der Spiegel.

Alături de Waldschmidt, Marco Richter face şi el ravagii (trei goluri, două pase decisive) şi Germania, chiar fără câţiva dintre cei mai buni tineri jucători ai săi, ce evoluează deja la prima reprezentativă, a fost fără îndoială cea mai convingătoare echipă din faza grupelor.

Ceilalţi fotbalişti remarcaţi de AFP sunt spaniolul Dani Ceballos, desemnat cel mai bun jucător la Europenele de tineret din 2017, francezul Dayot Upamecano şi italianul Federico Chiesa. Acesta din urmă, la fel ca Ianis Hagi, este fiul unui fost mare jucător, Enrico Chiesa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT