Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Horia Tecău a urcat în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de dublu. Pe ce loc se află

Monday, 14 September 2015, 22:27 Sursă: REALITATEA.NET

Tecău a urcat două poziții față de acum două săptămâni și înregistrează cea mai bună clasare din cariera sa. Acesta lucru este valabil și pentru partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, care a urcat două poziții și se află pe patru. Cei doi au jucat anul acesta semifinale la Australian Open și Roland Garros și au câștigat titlul la Wimbledon.

În schimb, Florin Mergea, și el sfertfinalist la US Open, a coborât două locuri și a ajuns pe locul 14.

Tecău și Rojer se mențin pe locul al doilea în clasamentul ATP Race, pentru Turneul Campionilor, în timp ce Mergea și Rohan Bopanna au coborât un loc și se află pe ultima poziție care asigură prezența la turneul londonez (8).

Sârbul Novak Djokovic, care a câștigat titlul la US Open la simplu, a stabilit un nou record, depășind bariera de 16.000 de puncte (16.145), cu aproape 7.000 mai multe decât următorul clasat, finalistul Roger Federer.

Prin succesul de la Flushing Meadows, Djokovic s-a asigurat că va terminat pe primul loc anul în ierarhia mondială, pentru a patra oară în cariera sa.

Marius Copil rămâne cel mai bun român la simplu, pe 185, urcând trei poziții față clasamentul precedent. Victor Hănescu a coborât 11 locuri și e pe 224, iar Adrian Ungur a coborât șase locuri și e pe 255.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT