Gala canotajului românesc la 90 de ani

Friday, 16 October 2015, 16:40, Sursă: Agerpres

Federația Română de Canotaj a organizat vineri, la Salonul Brâncovenesc, din Palatul Parlamentului, gala care a marcat nouă decenii de la fondarea sa, în anul 1925.

Adaugă părerea ta

Elisabeta Lipă, președintele FR Canotaj, a declarat: ''Au fost cucerite 37 de medalii la Jocurile Olimpice de vară, 115 la Campionatele Mondiale și 89 la Campionatele Europene. Dacă ne gândim și la medaliile cucerite de seniori în întrecerile balcanice, precum și de cele obținute de juniori, numărul lor este cam de 1.000. Cunosc bine sacrificiile acestor sportivi care stau luni de zile în cantonamente pentru a trece primii linia de sosire. Este bine ca tinerii care se pregătesc pentru viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice să facă la rândul lor noi performanțe'', scrie Agerpres.

Jean-Christophe Rolland, președintele Federației Internaționale de Canotaj, a spus la rândul său: ''Sunt foarte impresionat din două motive. În primul rând, de dimensiunile acestei clădiri în care ne aflăm, Palatul Parlamentului din București, și apoi de numărul mare de sportivi prezenți în sală care au adus medalii pentru România. Mă aflu pentru prima dată în țara dumneavoastră și vreau să vă urez, din partea Federației Internaționale de Canotaj, o excelentă aniversare. Voi veni, cu plăcere, la sărbătoarea centenarului''.

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, a precizat: ''Sunt 90 de ani de performanță, 90 de ani de excelență și 90 de ani de bucurii. La rândul meu am avut o viață cu multe cantonamente, deci știu cum se pregătesc sportivii pentru a ajunge la visul lor, să pășească pe podiumul de premiere. Acum este rândul tinerilor să pună noi rezultate bune în acest palmares impresionant''.

Alin Petrache, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a arătat: ''Este o onoare pentru mine să reprezint la această sărbătoare Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Felicit Federația Română de Canotaj pentru toate performanțele obținute în 90 de ani. Sper ca la JO din Brazilia, canotajul românesc să obțină noi medalii''.

Denis Oswald, președinte de onoare al Federației Internaționale de Canotaj, a menționat: ''Ca sportiv am participat la trei ediții a JO. Bărcile de care ne temeam cel mai mult erau cele ale românilor. Țara dumneavoastră are un imens rezervor de talente. Mă bucur mult că am întâlnit aici prieteni din tinerețea mea. Urez viață lungă canotajului românesc''.

A fost păstrat un moment de reculegere în memoria sportivilor și tehnicienilor decedați.

Au fost acordate plachete celor mai buni sportivi și antrenori din canotajul românesc, cluburilor bucureștene Steaua și Dinamo, precum și sponsorilor Federație Române de Canotaj.

Prin intermediul imaginilor filmate a fost făcută o incursiune în canotajul românesc.

Gala canotajului românesc la 90 de ani s-a terminat cu prezentarea unui tort și cu cântecul Mulți ani trăiască!