Gabi Szabo: "Performanţa nu se face cu bătaia, categoric. Am avut un caz, la Federaţie..."

Friday, 03 June 2016, 19:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul ministru al Sportului, campioana de atletism Gabriela Szabo, a fost invitata lui Edward Pastia la emisiunea "Banii vorbesc" de la Realitatea TV, unde a comentat cazul acuzaţiilor de bătăi şi umilinţe din gimnastica românească.

Gabriela Szabo a spus că, din experienţa sa, cazurile de bătăi sunt extrem de rare în atletism şi că a întâlnit un singur caz.

"De puţin timp sunt privitoare a sportului de pe margine, am fost implicată în sport foarte mult timp. Sunt tristă privind ce se întâmplă azi în sportul românesc: sportul nu are nevoie de această tensiune, în contextul economic şi social, aceste lucruri nu fac bine.

Performanţa nu se face cu bătaia, categoric. E, din perspectiva mea, trist să vezi asemenea cazuri. Dacă aveam cunoştinţă de asemena cazuri, aş fi reacţionat imediat, ca ministru.

Eu vin din atletism, unde nu se întâmplă aşa ceva. Dacă s-a întâmplat, acele persoane au primit sancţiuni imediate. Când am lucrat la Federaţia Română de Atletism, am avut un caz, şi când s-a întors de la competiţia respectivă, a intrat în comisia de etică şi a primit o suspendare pe viaţă: nu mai poate antrena echipa naţională de atletism", a precizat Szabo.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI