Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Federația de Judo își lărgește baza de selecție printr-un proiect îndrăzneț

Monday, 03 July 2017, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Federației de Judo a României, Cozmin Gușă, a explicat că acest proiect inedit urmează să lărgească baza de selecție în sportul românesc și a subliniat că marii campioni ai României au venit de la țară. 

"Acest protocol poate să fie considerat un eveniment excepțional, nu doar în viața judoului, ci și dacă va fi replicat și în viața sportului, pentru că sportul românesc suferă de o lipsă a bazei de selecție, pentru că marii noștri campioni, indiferent de sport, au venit de la țară. De aceea este important că primarii comunelor au acceptat acest protocol de a dezvolta judoul la țară, care, pe lângă faptul că ne va asigura o bază de selecție mărită și posibili viitori campioni mondiali, are și o valență educativă. Tinerii nu mai au ce să facă la țară, manifestări culturale nu, manifestări sportive deloc, biblioteci nu. Iar judoul și stările de sport care stau nefolosite ar putea să completeze acest proiect educativ. Pentru că judoul nu te învață doar să te aperi, ci să te și porți, să te speli, să fii, și cred că poate să fie ceva important pentru comunitățile de tineri care poate nu preferă performanța, dar preferă organizarea, să-și ocupe timpul altfel", a declarat Gușă. 

Astfel, potrivit protocolului de colaborare, Asociația comunelor va pune la dispoziție săli de sport pentru competiții de judo și va asigura remunerația antrenorilor desemnați de Federația Română de Judo.

De asemenea, va colabora la organizarea campionatelor pe categorii de vârstă. Totodată, Federația Română de Judo, va asigura echipamentele sportive necesare dar și coordonarea competițiilor.

Programul național pentru dezvoltarea judoului în mediul rural se va desfășura până în anul 2022, cu posibilitate de prelungire. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT