EXCLUSIV | Reacția lui Covaliu în cazul suspendării României de la Jocurile Olimpice

Saturday, 11 January 2020, 14:18 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

România ar putea primi interdicție la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce alți doi sportivi români au fost depistați pozitiv la testele antidoping.

Este vorba de halterofilii Roxana Cocoș și Răzvan Martin, care au fost folosit steroizi anabolizanți.

Mihai Covaliu a dezvăluit că nu va fi luată nicio măsură împotriva României, până nu va fi analizată și proba B, dar recunoaște că de ce le mai multe ori rezultatele celor două probe coincid. Deci sunt șanse mari ca țara noastră să fie interzisă în acest an la Jocurile Olimpice.

”Toate națiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing și Londra sunt pasibile de o interdicție de un an”, se arată în regulamentul Federației Olimpice Internaționale.

”Situația este în felul următor: S-a primit o înștiințare pe această temă, noi am procedat cum se procedează în orice caz de acest gen, în sensul că s-a solicitat analizarea probei B și se așteaptă răspunsul la această solicitare.

E o procedură standard care e valabilă în fiecare caz.

Nu știm exact cât durează (n.red. – până la primirea rezultatului probei B), dar în momentul în care vom avea răspunsul și pentru proba B…”.

Citește continuarea declarației pe realitateasportiva.net.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-11 14:31:27
johnneil

In afara de a fenta REGULAMENTUL OLIMPIC mai sunteti in stare sa faceti ceva folositor?

Alte articole din: ALTE SPORTURI