Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doliu în sportul românesc. S-a stins din viață la vârsta de 41 de ani

Thursday, 16 November 2017, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Medic specialist în medicină sportivă, Tavi s-a aflat alături de rugbyul românesc din 2005, participând în calitate de medic al loturilor naționale la trei Campionate Europene, patru Mondiale de juniori și o Cupă Mondială de seniori, cea din Anglia, din 2015. 

Octavian Campian și-a început activitatea la Federația Română de Rugby în februarie 2005, că medic al echipei României de U18, timp de peste 12 ani fiind permanent prezent alături de Stejari.

În ultimii cinci ani, Tavi Campian a fost medicul naționalei de seniori a României, fiind alături de Stejari la toate turneele și marile competiții, inclusiv la turneul făcut în această vară, în luna iunie, în Japonia și Canada. Acesta a fost membru în Comisia Medicală a Federației Române de Rugby și timp de doi ani directorul Policlinicii de Medicină Sportivă din Timișoara, loc unde a și lucrat timp de 10 ani, după încheierea rezidențiatului în medicină sportivă.

„Este o pierdere grea pentru noi, pentru rugby-ul românesc. Nu poți să-ți găsești cuvintele în aceste momente, pentru că orice ai spune, este prea puțin față de ceea ce Tavi a făcut pentru noi. Pentru mine, el a fost omul care a îmbinat cel mai bine acțiunea întru medicină sportica cu pasiunea pentru rugby. Era un om dispus să muncească 24 de ore din 24 dacă situația o cerea și era singurul om care era convins că indiferent ce se întâmplă din punct de vedere medical, o soluție va fi găsită foarte rapid. Sâmbătă, la București, pentru prima data în ultimii cinci ani, locul lui Tavi va fi gol”, a declarat dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, manager medical FRR.

Originar din Reșița, acesta va fi înmormântat în orașul în care s-a născut. 
În semn de omagiu pentru Tavi Campian, la meciul de sâmbătă, 18 noiembrie, dintre România și Samoa, de pe Stadionul Arcul de Triumf, va fi ținut un moment de reculegere.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT