Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declaraţia aceasta a lui Blatter e culmea. Oare îl crede cineva?

Tuesday, 08 December 2015, 20:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Singurul lucru pe care îl regret este că nu m-am retras după Cupa Mondială din 2014", a spus Blatter. "Atunci cinci din cele şase confederaţii FIFA au spus: «Trebuie să rămâi»", a adăugat el.

Joseph Blatter a menţionat, în ceea ce priveşte un scandal legat de fosta firmă de marketing sportiv International Sport and Leisure (ISL), că el nu a făcut nimic greşit. "Ceea ce pot să spun este că sunt un om cinstit şi am fost prea credul. Am încredere în oameni şi încrederea mi-a fost trădată", a precizat Blatter.

Luni, Ministerul elveţian al Justiţiei a anunţat că autorităţile americane au solicitat dosare ale ISL pentru suport în ancheta cu privire la corupţia din fotbalul mondial. ISL ar fi mituit în mod regulat înalţi oficiali din fotbal, inclusiv pe predecesorul lui Blatter la FIFA, Joao Havelange, înainte de a i se declara falimentul, în 2001.

La finalul lunii noiembrie, Camera decizională a Comisiei de Etică prezidată de Hans-Joachim Eckert a deschis proceduri ce îi vizează pe Joseph Blatter şi pe preşedintele UEFA, Michel Platini, în baza unor rapoarte prezentate de Camera de investigaţii.

Atunci, presa franceză susţinea că această cameră decizională solicita excluderea pe viaţă din activitatea fotbalistă al lui Platini, vizat pentru că a primit suma de 1,8 milioane de euro pentru servicii prestate între 1999 şi 2002, conform Mediafax.

Joseph Blatter, Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FIFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal.

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT