Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia luată de FRF, legat de echipele din Liga I. CSMS Iaşi va ataca decizia în instanţă

Friday, 22 July 2016, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că această regulă nu este discriminatorie și ea nu încalcă nicio lege națională sau comunitară, așa cum susțin reprezentanții cluburilor din Liga I.

"Această regulă, cu un jucător eligibil pentru naționala Under 21, este o soluție de compromis pentru că FRF și-a dorit să avem un campionat de tineret speranțe, dar LPF s-a opus spunând că nu sunt suficienți de mulți copii și nu există capacitate financiară. LPF susține că această regulă este ilegală și discriminatorie. Dar ea nu încalcă nicio lege, nici națională, nici comunitară. Propunerea LPF a fost să renunțăm la aplicarea acestei reguli în acest sezon, iar la anul să analizăm aplicarea ei la nivelul Cupei Ligii. Dar noi nu mai suntem deschiși. A venit vremea să luăm decizii dure. Trebuie să vedem peste doi ani care sunt consecințele acestei reguli. Câți jucători dintre aceștia ajung la prima reprezentativă. Oricum, în actualul campionat, acest jucător trebuie să fie născut după 1 ianuarie 1994, iar următorul sezon după 1 ianuarie 1996. Prin urmare o să vedem sezoane în care o să avem și jucători de 22 și de 23 de ani", a spus președintele.

Convenția anuală dintre FRF și LPF a fost semnată vineri de președinții celor două foruri în condițiile din sezonul precedent. "Liga Profesionistă de Fotbal se subordonează federației, pentru că FRF conduce fotbalul românesc. Deci nu este vorba despre nicio subjugare. FRF guvernează fotbalul din România, prin urmare LPF trebuie să se înțeleagă cu FRF și nu invers. E o relație de subordonare. Am semnat convenția în aceleași condiții de anul trecut", a adăugat Burleanu.

Președintele clubului CSMS Iași, Florin Prunea, va ataca în instanță decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal privind obligativitatea obligativitatea folosirii unui jucător sub 21 de ani, format la nivel național, de către echipele din Liga I, scrie Agerpres.ro. 

"Din păcate nu s-a ținut cont de părerea LPF vizavi de obligativitatea folosirii jucătorului sub 21 de ani. Eu și ceilalți doi membri am votat împotrivă. În aceste condiții voi ataca în instanță și această decizie (n.r. — a Comitetului Executiv al FRF), la fel ca pe cea precedentă. Reclamăm în instanță legalitatea hotărârii și faptul că această regulă este discriminatorie. Regulamentul se poate schimba în timpul competiției în momentul în care vom avea o decizie definitivă a instanței. Vedem, discuțiile sunt ample, sunt mulți jucători care vor face sesizări către Consiliul Național al Discriminării", a spus Prunea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT