Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia luată de Federația Română de Handbal, după moartea lui Gheorghe Gruia

Thursday, 10 December 2015, 08:50 Sursă: REALITATEA.NET

Gheorghe Gruia este un simbol al handbalului nu doar din România, ci de pe întreaga planetă. În 1992, el a fost numit ''cel mai bun jucător al tuturor timpurilor'' de către Federația Internațională de Handbal. Distincția a completat cariera unică a unui jucător care a fost supranumit ''mâna de aur'' a handbalului românesc, se arată în comunicatul FRH.

Gheorghe Gruia a câștigător două titluri mondiale, în 1964 și 1970, și o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 1967. De asemenea, Gheorghe Gruia este medaliat cu bronz la Olimpiada din 1972. În competițiile de club, Gheorghe Gruia a devenit în 1968 campion al Europei cu Steaua. Alături de clubul militar, căruia i-a dăruit întreaga carieră, a cucerit nu mai puțin de opt titluri de campion.

"Cu poveștile despre Gheorghe Gruia am crescut. Nu l-am văzut jucând decât pe vechile înregistrări dar cele auzite despre el mi-au marcat adolescența și tinerețea. Mai târziu când l-am cunoscut, poveștile au pălit. Rar mi-a fost dat să văd om mai viu, mai ager și spiritual. A plecat dintre noi de două ori. Prima oară când a ales Mexicul și a lăsat un gol în Familia Handbalului Românesc. Dar legenda a crescut! A doua oară, astăzi, a plecat dintre noi de tot! Dumnezeu să-l ierte! Rămâi veșnic în memoria noastră, Nea Guriță!", afirmă președintele FRH, în comunicatul menționat.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT