Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia de ultimă oră luată de UEFA. Croaţia şi Turcia ar putea fi descalificate!

Saturday, 18 June 2016, 17:24 Sursă: REALITATEA.NET

Federaţia Croată de Fotbal şi-a cerut scuze în mod oficial pentru comportamentul fanilor, care au creat probleme în timpul meciului Croaţia-Cehia, încheiat cu scorul de 2-2, în grupa D a Campionatului European. Suporterii croaţi au aruncat cu petarde şi torţe pe teren, iar în tribune au avut loc confruntări violente. Totodată, unii fani au avut un comportament rasist.

Arbitrul partidei, Mark Clattenburg, a întrerupt meciul în minutul 86, la scorul de 2-1 pentru Croaţia, atunci când au fost aruncate torţe pe teren din zona suporterilor croaţi. Când jocul a fost reluat, croaţii au comis un penalty şi au încheiat meciul la egalitate.

Organismul de conducere al fotbalului din Croaţia a precizat că "un mic grup de huligani au confiscat bucuria şi entuziasmul fanilor croaţi şi naţionalei de fotbal", potrivit sursei citate. Federaţia Croată de Fotbal şi-a cerut scuze faţă de suporterii de bună credinţă care au asistat la meciul de vineri, faţă de telespectatori şi faţă de naţionala cehă.

"Am fost făcuţi de râs de către nişte huligani care nu au nimic sacru în ei. Aceştia au stricat un festival fotbalistic de toată frumuseţea care a avut loc în Saint-Etienne. Incidentul este produsul pasivităţii statului croat, am devenit cu toţii ostaticii unui grup de huligani. Facem apel la guvernul din Croaţia, precum şi la UEFA, să ni se alăture în lupta împotriva huliganilor, să eradicăm acest rău care vrea să arunce fotbalul jucat pe teren într-un con de umbră. Haideţi să pedepsim vinovaţii, nu victimele", se arată în comunicatul forului croat, conform Mediafax

Selecţionerul croat Ante Cacic a declarat că suporterii care au aruncat torţe pe gazon sunt "terorişti ai sportului, provoacă teamă", potrivit BBC.

Luna trecută, Croaţia a fost sancţionată de FIFA pentru "cântecele cu tentă discriminatorie ale fanilor", în timpul meciurilor amicale cu Israel şi Ungaria. Naţionala croată va disputa fără spectatori următoarele două meciuri de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Pe de altă parte, Federaţia Turcă de Fotbal este în centrul atenţiei pentru folosirea artificiilor pe stadion, aruncarea unor obiecte pe teren şi invadarea acestuia de către câţiva suporteri turci, în timpul meciului Spania-Turcia, scor 3-0.

UEFA a anunţat că va sancţiona ambele federaţii de fotbal pentru aceste incidente. O decizie a Comisiei de Control, Etică şi Disciplină va fi comunicată luni.

Până în prezent, Rusia a fost descalificată cu suspendare şi amendată cu 150.000 de euro din cauza incidentelor violente de pe stadion în timpul partidei cu Anglia, din data de 11 iunie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT