Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cutremur în lumea fotbalului! FRF a intrat în vizorul DIICOT, cu acuzații foarte grave

Monday, 06 January 2020, 10:59 Sursă: Realitatea.NET

Sursa citată susține că DIICOT ar fi ridicat mai multe documente de la Casa Fotbalului, în urma câtorva vizite pe care angajații acestei Direcții de Investigare le-au făcut la sediul FRF de lângă Arena Națională.

"Pe rolul DIICOT - Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment" se arata intr-un raspuns transmis de DIICOT pentru GSP.

Cei de la DIICOT nu au oferit detalii și despre cauza pe care o investighează, însă informațiile inițiale ale ziarului indică faptul că ar fi vorba despre modul în care s-a folosit o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA, cele destinate de forul de la Nyon pentru organizarea Campionatului European din vara acestui an.

O bună parte din bani ar fi fost utilizați de cei din Federație pentru alte scopuri, inclusiv pentru campania electorală a lui Răzvan Burleanu, din startul anului 2018. În luna aprilie a acelui an, Burleanu a câștigat al doilea său mandat în fruntea FRF, susține sursa citată.

Federatia Romana de Fotbal nu a oferit inca un punct de vedere in acest caz.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT