Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cupa Mondială de Rugby. Prima victorie a României. "Stejarii" au învins Canada

Tuesday, 06 October 2015, 20:53 Sursă: REALITATEA.NET

Cupa Mondială de Rugby. Pentru România au marcat Mihai Macovei (două eseuri) şi Florin Vlaicu (două transformări, o lovitură de penalitate).

Pentru Canada au înscris Gordon McRorie (o lovitură de pedeapsă), DTH Van Der Merwe (un eseu), Jeff Hassler (un eseu) şi Nathan Hirayama (transformare), scrie Mediafax.ro.

Pentru că au pierdut la doar două puncte diferenţă, canadienii vor primi punctul bonus defensiv.

Cupa Mondială de Rugby. Petrache: Victoria de azi ne ţine moralul pentru meciul împotriva Italiei

"Stejarii nu au renunțat nicio clipă"

Galezul Lynn Howells, antrenorul echipei României, a declarat, marți, după victoria remarcabilă cu Canada, de la Cupa Mondială, că ''stejarii'' nu au renunțat nicio clipă la gândul că vor învinge.

''Mă bucur că am reușit această victorie și mai ales că am reușit să revenim atât de bine în joc. Ceea ce a fost dezamăgitor pentru mine a fost că am jucat atât de slab în prima repriză. Știam ce avem de făcut în fața Canadei, aveam un plan de joc, pe care trebuia să îl respectăm. Știam că vom avea șansa să ne facem jocul în ultimele 20 de minute, nu am renunțat nicio clipă la ideea că nu vom putea învinge'', a declarat Howells la conferința de presă de după meciul de la Leicester, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

''Așteptam doar o oportunitate ca ei să ne lase să ne facem jocul și când aceasta a venit, era clar că vom reuși să marcăm. Este o victorie importantă, pentru că ne ajută să mergem la meciul cu Italia cu un moral bun. Avem doar patru zile până la meci, pe care trebuie să îl pregătim cât mai bine. Am mai spus că pentru noi partida cu Italia va fi ca o finală, pentru că miza este prezența directă la următoarea Cupă Mondială, iar în rugby totul este posibil. Jucătorii trebuie să înțeleagă că e un meci împotriva unei echipe din primul eșalon valoric și să îi acorde atenția cuvenit'', a mai spus Lynn Howells.

Căpitanul Mihai Macovei, autorul celor două eseuri ale ''stejarilor'', le-a mulțumit suporterilor pentru încurajări, dar și lui Tincu, antrenorul cu înaintarea: ''Ne bucurăm de acești suporteri care au venit în tribune și vrem să le mulțumim și să le dedicăm lor victoria, pentru că ne-au încurajat până la final și au fost alături de noi. Dorim să îi mulțumim și lui Marius Tincu, care trece prin momente grele în familie, dar a ales să rămână alături de noi și vrem să îi dedicăm și lui victoria. Toți am jucat astăzi cu gândul la el''.

Echipa Romaniei pentru partida cu echipa Canadei: 1.Mihaita Lazar (Castres),2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Paulica Ion(Perpignan), 4.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 5.Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 6.Valentin Ursache (Oyonnax),7.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 8.Mihai Macovei(Colomiers), 9.Florin Surugiu(CSM Olimpia Bucuresti), 10.Michael Wiringi(Stiinta Baia Mare), 11.Ionut Botezatu(Stiinta Baia Mare), 12.Florin Vlaicu(CSM Olimpia Bucuresti), 13.Paula Kinikinilau(Timisoara Saracens), 14.Madalin Lemnaru(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Saracens). Rezerve:16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Andrei Ursache(Carcassonne), 18.Alexandru Tarus(Timisoara Saracens), 19.Daniel Carpo(CSM OlimpiaBucuresti), 20.Stelian Burcea(Timisoara Saracens), 21.Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens), 22.Adrian Apostol(StiintaBaia Mare), 23.Csaba Gal(UniversitateaCluj).

În ultimul meci, România va întâlni Italia, duminică, de la ora 16.30, la Exeter.

În primul meci din grupă, România a fost învinsă de Franţa, scor 38-11, iar în cel de-al doilea a fost întrecută de Irlanda, scor 44-10.

sursa foto: Facebook.com/rugbyworldcup


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT