Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce a spus Michel Platini după ce a ieşit de la audierile de la FIFA

Tuesday, 16 February 2016, 11:23 Sursă: REALITATEA.NET

"A fost o bună audiere, foarte bine gestionată de oameni sinceri și sunt foarte mulțumit de modul în care s-au petrecut lucrurile. Acum vom vedea ce se va întâmpla", a declarat fostul căpitan al echipei Franței.

Platini a prezentat doi martori, Jacques Lambert, actualul președinte al Comitetului de organizare a Campionatului European de fotbal din 2016, și Angel Maria Villar Llona, președintele Federației spaniole și vicepreședintele UEFA, pentru a dovedi existența faimosului contract oral încheiat între el și Joseph Blatter.

Platini și Blatter, până acum personajele cele mai puternice din lumea fotbalului, au de suferit de pe urma plății controversate de 1,8 milioane euro din partea lui Blatter către președintele forului continental, în 2011, pentru o muncă de consilier încheiată în 2002 fără un contract scris, conform Agerpres.

Conform acestora, suma în cauză ar constitui plata pentru munca prestată de fostul triplu deținător al "Balonului de Aur" pentru președintele FIFA în perioada 1999-2002.

Magistrații FIFA i-au acuzat pe cei doi de "abuz de poziție", "conflict de interese" și "gestiune neloială", excluzând însă acuzația de "corupție".

"Nu mă bat pentru viitorul meu, ci împotriva nedreptății. Dacă aveam ceva să-mi reproșez, atunci m-aș fi dus în Siberia să mă ascund de rușine", a declarat Platini.

Audierea lui Platini va fi urmată marți de cea a lui Joseph Blatter, președintele demisionar al FIFA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT