Ce a spus Liga Profesionistă de Fotbal după ce s-a anunţat redeschiderea Arenei Naţionale

Wednesday, 30 March 2016, 14:16, Sursă: REALITATEA.NET

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) susține, într-un comunicat de presă publicat, miercuri, pe site-ul său oficial, că redeschiderea Arenei Naționale după cinci luni reprezintă un semn de civilizație și respect față de fanii fotbalului din România.

Adaugă părerea ta

'Liga Profesionistă de Fotbal își manifestă public bucuria că Arena Națională se va redeschide pentru suporterii fotbalului românesc. Acest lucru se va petrece vineri, 1 aprilie 2016, cu ocazia meciului FC Dinamo — Astra Giurgiu, din etapa a 4-a play-off-ului Ligii I. E de datoria noastră să salutăm revenirea la o stare de normalitate la care au contribuit autoritățile Statului, pentru ca suporterii să aibă din nou parte de una dintre cele mai moderne arene europene. E un semn de civilizație și respect pe care ținem să-l subliniem', se menționează în comunicatul citat.

Redeschiderea celui mai mare stadion din România 'se datorează demersurilor comune înfăptuite în acest scop de către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă, dar mai ales grație reacției rapide, în condiții de perfectă legalitate, a Primarului General interimar al Capitalei, Răzvan Sava'.

Dinamo București — Astra Giurgiu, programat, vineri, de la ora 20,30, în cadrul etapei a 4-a a play-off-ului Ligii I, va fi primul meci de fotbal care se va disputa pe Arena Națională după aproximativ cinci luni, conform Agerpres.

Arena Națională a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului 2015 din cauza absenței autorizației pentru incendiu din partea ISU în ceea ce privește materialul din care este fabricat acoperișul. Cel mai mare stadion din România a fost redeschis la 18 martie după ce Primăria Municipiului București, proprietarul arenei, a primit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București ? Ilfov avizul de securitate la incendiu.

Dinamo este al doilea club care anunță că va disputa din nou partide pe Arena Națională. Luni, clubul Steaua a informat oficial Liga Profesionistă de Fotbal că va disputa meciurile de pe teren propriu din cadrul play-off-ului Ligii I pe Arena Națională din Capitală începând cu partida cu ASA Târgu Mureș, programată duminică, 3 aprilie, de la ora 20,30, în cadrul etapei a 5-a.