Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce a decis LPF în privinţa Cupei Ligii, după ce Răzvan Burleanu a spus că trebuie desfiinţată

Monday, 30 January 2017, 14:30 Sursă: REALITATEA.NET

Primele două clasate în fiecare grupă ar urma să dispute semifinalele tur-retur.

Iată comunicatul integral al lui Gino Iorgulescu:

"Am aflat cu mare surprindere că președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanți mass media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce privește organizarea de către LPF a Cupei Ligii.
Ținem să-i precizăm domnului președinte Burleanu nu doar că se înșală, dar și că și-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică și, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc.

Astfel, îi reamintim domnului președinte Burleanu că, în opinia noastră, Cupa Ligii e o competiție cu premii mai mari decât cele oferite de Cupa României competitoarelor. Mai mult decât atât, banii destinați echipelor participante în Cupa Ligii Adeplast sunt în legătură directă cu sumele oferite de către deținătorul drepturilor media pentru Campionatul Național Liga 1.

Tocmai de aceea, pentru că suntem convinși de utilitatea Cupei Ligii, am alcătuit un nou sistem competițional pentru aceasta, o întrecere cu două serii a câte șapte echipe, Est și Vest. Nu vom încărca absolut deloc calendarul competițional, pentru că avem în intenție să programăm cele 12 etape ale fiecărei grupe în ziua imediat următoare sfârșitului de etapă în Liga 1. În loturile pentru Cupa Ligii vor fi cuprinși doar trei fotbaliști peste 23 de ani, cluburile de pe prima scenă putând astfel să-și completeze lista de 25 cu fotbaliști tineri, eligibili pentru Liga 1 Orange deopotrivă. Am prevăzut apoi semifinale în dublă manșă și, bineînțeles, o finală care să încununeze eforturile participantelor. Așa, fiecare echipă va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. Ce pregătire mai importantă pentru fotbaliștii U 23 poate fi? Sau domnul președinte Burleanu a uitat de această prioritate a fotbalului românesc?

Aceasta este propunerea noastră pentru cluburile din Liga 1 și pentru deținătorul de drepturi media. Le dăm ocazia celor tineri să joace mai mult, fără a afecta programul competițional, așa cum din păcate domnul Anghel Iordănescu nu a înțeles să facă sezonul trecut, iar rezultatele echipei naționale s-au văzut și se văd.

Spune domnul președinte Burleanu că nu vede nicio finalitate pentru câștigătoarea Cupei Ligii. Îi reamintim că noi am propus ca deținătoarea Cupei Ligii să participe în Europa League și Comitetul Executiv, condus de dumnealui, s-a opus! Tot așa cum s-a opus și ideii ca Supercupa României să se dispute între câștigătoarea Cupei României și câștigătoarea Cupei Ligii! Probabil că pe holurile Federației Române de Fotbal încă se discută despre faptul că premiile din Cupa Ligii sunt mai mari ca cele din Cupa României și tocmai pentru acest motiv competiția organizată de LPF trebuie desființată.

Cât despre programul încărcat, pe care îl invocă domnul președinte Burleanu, să ne uităm un pic în campionatele importante ale Europei, unde se joacă din trei în trei zile și unde fotbaliștii români sunt din ce în ce mai prezenți.

Domnule președinte Răzvan Burleanu, veniți alături de noi să construim și nu să dărâmăm. Veniți alături de noi să găsim împreună soluții și nu să desființăm!", este comunicatul LPF, semnat Gino Iorgulescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT