Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Când va fi gata linia de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Anunțul ministrului Sportului

Wednesday, 06 May 2020, 15:56 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

Această linie de cale ferată este unul dintre angajamentele României în proiectul pentru EURO 2020. Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la turneul final, amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministrul Tineretului și Sportului a subliniat că noua linie de cale ferată va permite accesul din nordul Capitalei în zona centrală în doar 10 minute.

Azi am efectuat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu Gică Popescu o vizită la Aeroportul ‘Aurel Vlaicu’ şi la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ‘Henri Coandă’. La Băneasa totul este în ordine, se lucrează, dar impresionantă este calea ferată. Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârşit investiţia asta va aduce Bucureştiul în secolul 21.

Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară. La sfârşitul lunii august ar urma să fie finalizată, pe 26 august mai exact.

Lucrarea este spectaculoasă, un tren suspendat traversează toate construcţiile şi ajunge la terminalul Sosiri. Eu cred că la fel de utilă va fi şi pentru cei care vin din zona de Nord, din Ploieşti, Corbeanca, Mogoşoaia, pentru că îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să ajungă în 10 minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, folosind staţia de lângă patinoar, a spus Ionuț Stroe, care a inspectat stadiul lucrărilor.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT