Barack Obama i-a primit la Casa Albă pe campionii NBA, Golden State Warriors

Friday, 05 February 2016, 10:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Sunt atât de buni, încât lasă impresia că duc baschetul la un alt nivel", a declarat Obama, un mare amator al acestui sport, în prezența jucătorilor și a antrenorilor acestora, care i-au oferit oferit cu această ocazie președintelui american un tricou al lui Warriors, cu numărul 44 pe spate (Barack Obama fiind al 44-lea președinte din istoria SUA — n.red.).

"Considerați-l ca pe un semn al unei viitoare oferte", a glumit antrenorul lui Golden State, Steve Kerr, reamintind faptul că Obama va deveni "liber de contract" la finele acestui an, când îi expiră cel de-al doilea mandat de președinte.

Mare suporter al lui Chicago Bulls, președintele american i-a tachinat pe starul Stephen Curry și coechipierii săi de la Warriors, considerată una dintre cele mai bune echipe din istorie după titlul cucerit în 2015 și debutul excepțional din acest sezon, cu 45 de victorii înregistrate în 49 de meciuri.

"Este un lucru rar să mă aflu în prezenta unor persoane care fac parte din cea mai bună echipă din istoria NBA, suntem foarte mulțumiți să-l avem lângă noi pe... Steve Kerr", a spus zâmbind Obama.

Steve Kerr a făcut parte din marea echipă a lui Chicago Bulls din anii '90, alături de vedetele Michael Jordan și Scottie Pippen, care a reușit cel mai bun sezon regulat din istoria NBA, în 1995-1996, cu 72 de victorii în 82 de meciuri, record pe care Warriors îl poate egala sau depăși.

Președintele american l-a lăudat apoi pe Stephen Curry, cel mai bun jucător al sezonului 2014-2015 și cel mai bun marcator din sezonul actual. "Este incredibil să-l privești pe Steph. Pentru cineva care iubește baschetul, este cu adevărat genial", a adăugat liderul de la Casa Albă, care a imitat cu această ocazie modul în care vedeta lui Warriors sărbătorește reușitele sale.

"Sunt genul de jucători pe care îi dorești ca ambasadori ai orașului tău, ai NBA, genul de persoane pe care dorești să le admire copiii tăi. Deși nu mai practic acest sport, îl urmăresc și consider că cred ca jocul lui Warriors e unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut", a adăugat Barack Obama.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI