Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

COVID-19: 100.000 de joburi noi la Amazon pe fondul creșterii excesive a cererii

Tuesday, 17 March 2020, 14:32 Sursă: Realitatea.net

Amazon a anunţat luni că noii angajaţi vor lucra în depozite, centrele de distribuţie şi pentru furnizarea la domiciliu a cumpărăturilor, notează Agerpres. Totodată, gigantul din comerţul electronic va majora salariile angajaţilor din depozite şi distribuţie cu 2 dolari/oră în SUA, 2 euro/oră în Europa şi 2 lire/oră în Marea Britanie.

În SUA, Amazon plăteşte minimum 15 dolari pe oră acestor salariaţi. Compania estimează ca majorarea salariilor să o coste 350 milioane de dolari în SUA, Canada şi Europa, până în aprilie. Amazon a recunoscut că înregistrează întârzieri în trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeraţiile din magazinele fizice, de recomandările autorităţilor de limitare a ieşirilor pe străzi şi de preţul ridicat al produselor.

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare în cazul unor produse cu cerere mare. Compania precizează că, nu numai că va angaja 100.000 de persoane datorită creşterii comenzilor, dar şi pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei provocate de COVD-19.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: SOCIAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL