Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CSM a decis: Nu se impune revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi

Tuesday, 31 October 2017, 07:11 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă hotărârea lui Tudorel Toader este de înlăturare a procurorului şef al DNA, ca procedură, aceasta este discutată de către procurorii Consiliului Magistraturii şi înaintată pentru decizie finală lui Klaus Iohannis. Controlul la Direcţia Națională Anticorupţie a fost cerut de Tudorel Toader.

Verificările au stârnit un adevărat scandal în sistem, după ce echipa de control a Inspecţiei Judiciare s-a împărţit în două tabere, iar inspectorii s-au întrecut în acuzaţii. Unii au vorbit despre presiuni ale conducerii Inspecţiei, alţii despre lipsă de colaborare din partea procurorilor DNA, sau despre sfidare.

La rândul ei, Laura Codruţa Kovesi a reclamat că o parte dintre inspectori ar fi căutat altceva în registrele DNA şi că a găsit un bileţel rătăcit pe care erau notate două numere de dosare foarte importante. 

 Ce spune Toader

Întrebat ce fel de elemente va lua în considerare pentru decizia revocării șefei DNA, ministrul Justiției a spus că va ține cont de „toate elementele".

„Voi ține cont de avizul consultativ, dar nu înseamnă că te conformezi aceluia. Iei în considerare argumentele pro, argumentele contra, faci evaluarea personală pe baza căreia iei o hotărâre. Am spus că era firesc comisia să fie formată dintr-un număr impar, ca să nu fie jumătate pe o parte, jumătate pe partea cealaltă. Mă ajută pentru că înseamnă că în raport sunt argumente pro, sunt argumente contra. Spuneam anul trecut că dacă toate argumentele erau pro, dacă toate argumentele erau contra, era foarte limpede că marja mea de apreciere era mai restrânsă.", a declarat Tudorel Toader.

Ulterior, acesta a declarat ca este nedumerit de faptul ca trei dintre membrii echipei de control a Inspectiei Judiciare au o concluzie, iar ceilalti trei au alta concluzie, diametral opusa, precizand ca aceasta situatie ii va da "libertatea de a inclina balanta" si ca va lua o decizie in cel mult o luna si jumatate.

Ministrul Justitiei a adaugat ca raportul Inspectiei Judiciare este doar un element de care va tine cont in evaluarea conducerii DNA si ca in maximum o luna si jumatate va anunta o decizie.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ