Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

WIKILEAKS: Mesajul secret al ambasadorului SUA, după referendumul pentru demiterea lui Băsescu

Thursday, 13 October 2016, 11:58 Sursă: REALITATEA.NET

Un mesaj formulat de ambasadorul SUA la București către John Podesta în 2012, după referendumul pentru demiterea lui Băsescu, a fost dezvăluit de Wikileaks, înpreună cu multe alte mesaje.

Podesta, în prezent șeful de campanie al candidatei democrate la președinția SUA, Hillary Clinton, este un personaj influent în politica americană, mereu apropiat de democrați, fost șef de cabinet al lui Bill Clinton, consilier al lui Barack Obama și președintele unui think-tank progresist.

În 2012, Mark Gitenstein îl anunța pe John Podesta că rezultatele parțiale ale referendumului arată că Băsescu va supraviețui votului.

"Asta înseamnă totodată că frauda nu este substanțială", mai spune diplomatul, care adaugă că va face o declarație după ce Curtea Constituțională va certifica rezultatul.

Mesajul este însoțit de o informare pe tema prezenței la vot. "Aceste rezultate sugerează că Băsescu va supraviețui referendumului deoarece numărul alegătorilor care au mers la vot este mai mic decât pragul minim necesar", precizează informarea.

Mailul este trimis pe două adrese, una privată, iar cealaltă înregistrată la think-tankul al cărui președinte a fost Podesta, American Progress. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ