Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Voiculescu, scrisoare pentru Ponta,din închisoare: Nu fiţi populişti,pretinzând că vă pasă de oameni

Tuesday, 16 June 2015, 14:17 Sursă: REALITATEA.NET

În scrisoarea postată pe blogul personal, Dan Voiculescu îi explică premierului, pe puncte, în ce consta această situaţie gravă.

În primul rând, fondatorul PC arată că "în România salariul mediu pe economie este de aproximativ 400 de euro, în timp ce în Grecia acesta este de 2.000 de euro (iar preţurile alimentelor în România şi Grecia nu sunt foarte diferite)".

În al doilea rând, Voiculescu atrage atenţia că statul român a lichidat, în ultimii 25 de ani, fabrici, combinate şi uzine, "multe vândute pe 1 euro la fier vechi", şi că "statul american a salvat în ultimii ani General Motors, francezii Peugeot, olandezii banca ABN AMRO etc".

"România avea în 1990 un produs intern brut aproximativ egal cu cel al Poloniei. Astăzi România are un PIB de 8.500 euro/cap de locuitor iar Polonia de aproximativa 12.500. Mai mult, în 1990, România avea datorie zero, iar Polonia avea o datorie de 40 mld euro", mai precizează Dan Voiculescu în scrisoarea adresată premierului.

În aceste condiţii, fondatorul Intact subliniază că "diferenţa majoră dintre România şi celelalte ţări o reprezintă lipsa politicii macro-economice care să asigure un climat favorabil antreprenorilor".

Voiculescu susţine că "trebuie depăşit cadrul bunelor intenţii, trebuie acţionat legal transparent, obiectiv şi rapid", adăugând că "tabloul macroeconomic al României trebuie să beneficieze de un mix inteligent de politici fiscale, bugetare şi monetare".

"PS: Mi-a plăcut afirmaţia lui Balcerowicz, omul care a asigurat tranziţia în Polonia: "Nu fiţi populişti pretinzând că vă pasă de oameni'", îşi încheie Dan Voiculescu scrisoarea, conform Ziare.com.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ