Viorica Dăncilă, mișcare surpriză în războiul cu Klaus Iohannis

Sunday, 08 September 2019, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Viorica Dăncilă a convocat luni la ora 16, prima ședință de Guvern fără miniștrii ALDE.

Tot mâine în condițiile în care Președintele României a anunțat că refuză numirea interimarilor propuși de premier pe locurile lăsate vacante de miniștri ALDE care s-au retras din Guvern, președintele PSD Viorica Dăncilă a convocat cel mai important for de decizie al partidului dintre congrese.

Astfel, Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD va avea loc luni, 9 septembrie, la ora 18.00 la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff.

Există și o mențiune făcută de șefii partidului - la ședință ar urma să participe doar titularii, semn că se vor lua decizii cruciale.

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, că mai mulți secretari de stat și membri ai ALDE din teritoriu nu au vrut să își dea demisia și au rămas alături de PSD, după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a ieșit de la guvernare.

Dăncilă, noi explicații despre criza din Guvern: Nu le-am cerut celor din ALDE să intre în PSD

„În teritoriu, dar și la nivel guvernamental avem secretari de stat de la ALDE. În teritoriu avem mulți colegi de la ALDE care nu au vrut să își dea demisia și care vor să stea alături de PSD. Avem doi secretari de stat care m-au contactat imediat, unul de la Apărare, unul de la MAE care au spus că ei nu vor să iasă din guvernare pentru că drumul lor li se pare corect alături de PSD", a declarat Viorica Dăncilă, la Hunedoara.

Premierul a afirmat că nu le-a cerut membrilor ALDE care au rămas la guvernare să intre în PSD.

„Noi nu am cerut să își dea demisia din ALDE și să treacă la PSD. Oamenii au hotărât și am văzut în spațiul public mai multe declarații în care membrii ai ALDE nu sunt de acord cu ieșirea de la guvernare. Cei care au vrut să rămână alături de noi le-am respectat această dorință. Sunt organizații ALDE care lucrează foarte bine cu organizațiile PSD în teritoriu. Nu am încercat să dăm afară pe cineva. Cred că trebuie să unim în jurul nostru cât mai multe forțe, nu să eliminăm dintre cei care ne sunt aproape", a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă le-a cerut membrilor ALDE să se înscrie în PSD.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri