Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: ”Nu-mi este teamă să mergem în Parlament”

Thursday, 12 September 2019, 17:45 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Declarația premierului vine în contextul în care Klaus Iohannis a respins numirile noilor miniștrii.

"Doamna prim ministru imi cere o remaniere guvernamentala. Solicita acolo doamna prim ministru eliberarea din functie a unor ministri, interimari si numirea a sase ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar", a spus Klaus Iohannis.

Declarația completă susținută de Klaus Iohannis poate fi urmărită AICI

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va trimite miercuri seară şi noi propuneri de miniştri pentri portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice. 

Premierul Viorica Dăncilă l-a atacat din nou pe preşedintele Klaus Iohannis şi l-a acuzat că blochează activitatea Guvernului.


”Am asistat la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi de urgenţă. Pentru dl Iohannis simţul urgenţei se activează doar în campanie.

Din păcate, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă. Este a treia piedică, a treia respingere a eforturilor Guvernului de a funcţiona normal. DIn nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor.

Nu-mi este teamă să mergem în Parlament. Nu fugim de Constituțiie și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort al lor.

Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.

Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor.

Dacă nu am fi găsit soluția deblocării activității ministerelor prin delegarea unor atribuții către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri și să modificăm acte normative pentru ca oameni din ministere și agenții guvernamentale să-și poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activități ca să putem funcționa.

Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri. A văzut și apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu își primesc banii, că este un drept fundamental și că statul are obligația de a-l respecta.

Din păcate însă, în această seară am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial.

E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc și îi amenință oricând au ocazia că o să le taie veniturile, însă președintele a dus acest lucru la un alt nivel: pur și simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc.

Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează. Așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în plan extern.

Așadar, fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu, celui căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să ne scrie scrisori și să își vorbească de rău propriii colegi de partid pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin ieșirea de la guvernare”, a fost reacția premierului Viorica Dăncilă.

 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri