Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Viorica Dăncilă, nemulțumită pentru că nu a fost invitată de Iohannis la summitul UE de la Sibiu

Friday, 03 May 2019, 18:24 Sursă: REALITATEA.NET

Nici Viorica Dăncilă, nici ceilalți membri ai Cabinetului nu au fost invitați de Klaus Iohannis la summitul UE, care va avea loc săptămâna viitoare la Sibiu. 

”Președintele președinției rotative este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii. Toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea guvernului. Mi se pare nepotrivit că tocmai cei care au muncit pentru România si au atras atâtea aprecieri să nu fie invitați la summit”, a declarat Viorica Dăncilă. 

Și președintele Senatului a criticat decizia. ”O mare greșeala din partea președintelui. La acest summit sunt prezenți primii ministri si președinții de state. La noi exista particularitate, că Executivul este cel responsabil cu implementarea tuturor deciziilor care se iau la nivel european. Ar fi firesc ca primul ministru sa participe”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Premierul a amintit că, atunci când a fost lansată președinția, Guvernul l-a invitat pe Iohannis și chiar l-a poftit să susțină primul discurs al evenimentului.

”Când am deschis președinția rotativă la Ateneu eu am spus atunci și am crezut că este vorba despre unitate ți semnal de țară. L-am invitat pe Iohannis, i-am dat posibilitatea să vorbească primul”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă speră să fie invitată chiar și în ultimul ceas.

Summitul UE va avea loc, pe 9 mai, la Sibiu. Vor participa toți liderii europeni din toate statele membre.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ