Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victor Ponta dă share pe facebook postării Monicăi Macovei, în care îi spune că este demagog. Cauza?

Thursday, 20 August 2015, 14:03 Sursă: REALITATEA.NET

În replică, premierul a dat share postării, precizând că nivelul la care au ajuns aberaţiile dreptei este impresionant, motivând că în opinia lui Macovei,  atunci când crești salariile și scazi taxele ești „populist și iresponsabil”.

"Nivelul la care au ajuns aberațiile „dreptei” este impresionant! Potrivit „profeților austerității” (Macovei-Băsescu-Predoiu-Boc și restul din PNL/PDL), atunci când crești salariile și scazi taxele ești „populist și iresponsabil”.

Aceasta este ideologia dreptei din România, care vrea să ajungă din nou la putere - ca să facă ce știu ei mai bine și ce au mai făcut în trecut: să taie salariile și să crească taxele.

De asemenea, este mult mai ușor și pentru doamna Alina Gorghiu să îmi ceară demisia, decât să recunoască faptul că putem avea o scădere a taxelor și o creștere a salariilor pentru că avem creștere economică, rezultată din decizii bune de guvernare!", a scris Ponta pe facebook, unde a ataşat şi postarea europarlamentarului.

Iată, în cele ce urmează,  postarea integrală a Monicăi Macovei:

"Problema salarizării medicilor nu se rezolvă prin măsuri populiste şi iresponsabile.

Intenţia prim-ministrului de a creşte salariile personalului medical cu 25% reprezintă o nouă dovadă a demagogiei şi a iresponsabilităţii lui Victor Ponta, care face promisiuni abracadabrante pe seama unui buget de stat, aflat la limita sustenabilităţii din cauza altor iniţiative şi propuneri fiscale nefundamentate, susţinute până acum de guvernul PSD.

În lipsa unei soluţii strategice, Victor Ponta apelează, din nou, la măsuri de tip plasture, fără adresarea problemei de fond. Creşterea salariilor medicilor este una dintre priorităţile de guvernare ale Partidului M10. Dar o creştere salarială în acest domeniu devine pură demagogie dacă nu se are în vedere o finanţare corespunzătoare, într-un context bugetar coerent, predictibil şi sustenabil.

Partidul M10 reafirmă faptul că problema salarizării medicilor nu îşi poate găsi răspunsul adecvat decât dacă se trece la o reformă profundă şi radicală a sistemului, care să elimine risipa şi corupţia la vârf", a scris Macovei.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ