Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viceprimar acuzat că a dus alegători la vot cu maşina şcolii, apoi le-a dat îngheţată

Sunday, 25 May 2014, 16:34 Sursă: Mediafax

Potrivit plângerii depuse, duminică, de PDL Cluj la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), fapta viceprimarului din Chinteni reprezintă infracţiune sancţionată de Codul Penal.

"Vă solicităm să constataţi că în comuna Chinteni, sat Deuşu, viceprimarul Teodor Miron, împreună cu o serie de persoane, au săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 386, alin. 1 din Codul Penal, coruperea alegătorilor. Viceprimarul a transportat alegătorii din satul Deuşu către secţiile de votare, cu autoturismul proprietate a şcolii din comuna Chinteni, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată. Coruperea alegătorilor este o faptă care sancţionată Codul Penal", se arată în plângere.

La rândul său, primarul Lucia Suciu (PSD) a spus că ea a fost cea care a cerut ca microbuzul să fie folosit pentru transportul unor persoane din sate ale comunei spre secţiile de votare, aceasta fiind o obligaţie legală.

"Sunt locuitori din Sălişte şi din alte sate care sunt transportaţi spre secţii de votare deoarece la ei în sat nu există secţii, este obligaţia legală de a le asigura transport. De 20 de ani facem asta. Nu e adevărat ce susţine PDL, viceprimarul nu le-a dat înghetaţă, s-au dus oamenii să îşi ia îngheţata de la magazin, el era în stradă", a spus Suciu.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Cluj, Dan Tegzeşiu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că plângerea PDL a fost înregistrată şi va fi analizată.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ