Veste de ultimă oră pentru Diaspora! Anunțul făcut de PNL

Tuesday, 26 November 2019, 17:46 Sursă: Realitatea.NET

Secretarul general al Partidului Național Liberal, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat că, în viitor, reprezentarea diasporei în Parlamentul României va fi întărită, prin creșterea numărului de parlamentari care să îi reprezinte pe cetățenii din afara țării. În loc de 6 cât este în prezent, PNL propune ca numărul acestor parlamentari să ajungă la 15.

Adaugă părerea ta

”Vocea românilor din diaspora trebuie ascultată și respectată! Votul masiv al compatrioților noștri din străinătate la alegerile prezidențiale arată că le pasă de România. Au fost auziți și voința lor de a avea un cuvânt mai greu de spus va fi respectată”, a spus deputatul Robert Sighiartău, care a mai anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, va avea discuții cu partidele politice pentru creșterea numărului de parlamentari reprezentanți ai diasporei.

Potrivit lui Robert Sighiartău, Partidul Național Liberal susține ”creșterea reprezentării diasporei în Parlament”, în acest sens fiind inițiată și o propunere legislativă.

Citește mai multe pe realitateadebistrita.net!

Comentarii Existente
2019-11-26 21:45:52
Dinca Vasile

Oameni buni , vorbiti prostii! Diaspora poate avea si tot parlamentul Romaniei! Ei trebuie sa faca un partid, care sa participe la alegeri! In acest fel, poate castiga si toate locurile din parlament, nu sa i se dea un numar de locuri! Ei ar putea sa se inscrie deasemenea intr un partid existent!! Al lui ioxanis , de exemlplu, cum de altfel si sunt! Cum sa le dam locuri DEGEABA?

Alte articole din: EXTERN