Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasile Dîncu, despre verificarea medicamentelor: Există o serie de teme de cercetare

Thursday, 26 May 2016, 18:04 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă Guvernul și-a propus să verifice și medicamentele, pe lângă substanțele dezinfectante, Vasile Dîncu a răspuns:

"Există și o serie de teme de cercetare în această zonă a medicamentelor. În momentul ăsta însă se lucrează mai mult pe infecții și pe o temă foarte precisă pe care o avem în acest moment. Sigur că se analizează toate aspectele pentru că, până la urmă, aici este o legătură între materialele biotice folosite, între managementul din spitale, între curățenie și modul cum își exercită fiecare departament funcțiile".

Dîncu a spus că o infecție în spitale poate să aibă mai multe cauze. "Spitalul este un complex, un sistem în care poate să se producă o disfuncționalitate și o infecție pornind din mai multe locuri, nu dintr-un singur loc, așa cum se pare dacă ne uităm în media. Acum ni se pare că toată problema nosocomialelor vine de la detergenți și de la materialele de dezinfectare. (...) Nu știu de unde poate să vină pentru că nu sunt specialist, dar poate să vină în orice caz din multe locuri, nu numai dintr-o singură cauză", a afirmat Dîncu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ