Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasile Dâncu: Statul este ineficient, birocratizat. Este nevoie de modernizare

Wednesday, 27 July 2016, 14:56 Sursă: REALITATEA.NET

"Fără modernizare, democraţia este în pericol (...) Trecem prin tot felul de crize. Cetăţenii nu au încredere în stat", a declarat  Dâncu, la finalul şedinţei.

Reamintim că premierul Cioloş i-a cerut vicepremierului Vasile Dîncu să pună în discuție mai multe subiecte la videoconferința cu autoritățile locale de joi, printre care seceta, cadastrul, dar și un pachet nou de măsuri de simplificare în administrație, care să vizeze și relația cu sectorul economic.

 "Așa cum ne-am luat angajamentul în toamnă, vrem să venim cu un pachet nou de măsuri de simplificare, care să vizeze și relația cu sectorul economic, cu companiile private sau de stat și cu relația cu autoritățile publice locale, autorizații, avize, autorizații de construcții. Cred că ar fi un moment bun pentru a discuta și despre aceste lucruri", a afirmat Cioloș.

Videoconferința cu autoritățile locale va fi organizată, joi, la Guvern, de vicepremierul Vasile Dîncu, potrivit unor informații oficiale furnizate marți de Executiv.

Guvernul va adopta miercuri Strategia funcției publice și, în perioada imediat următoare, vor fi avute în vedere actele normative care trebuie modificate în acest sens, a anunțat premierul Dacian Cioloș la începutul ședinței Executivului.

În acest sens, premierul i-a cerut vicepremierului Vasile Dîncu să colaboreze cu Cancelaria Prim-Ministrului.

"O să vă rog, (...) domnule vicepremier, în coordonare cu Cancelaria, astăzi vom adopta Strategia funcției publice și aș vrea ca în perioada imediat următoare să ne gândim deja la ce acte normative ar urma să fie adaptate, modificate în urma adoptării acestei Strategii", i-a spus Cioloș lui Dîncu.

Guvernul are pe agenda ședinței de miercuri un proiect de hotărâre pentru aprobarea Strategiei privind dezvoltarea funcției publice 2016-2020.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ