Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Varujan Vosganian: "Ar fi important de ştiut dacă într-adevăr este un miting al diasporei"

Friday, 09 August 2019, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian afirmă că toate semnalele arată că la mitingul din 10 august participarea va fi mai redusă ca anul trecut, solicitând atât celor care vin la protest, cât şi jandarmilor, să nu răspundă la provocări.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Iaşi ce mesaj are pentru participanţii la mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, Varujan Vosganian a spus că nu el i-a chemat ca să aibă un mesaj, dar că “ar fi important de ştiut dacă într-adevăr este un miting al diasporei“.

“Amintiţi-vă că anul trecut au fost tot felul de fotografii cu români care se îmbulzeau la frontieră, şi nişte poze cu autostrăzi din China aglomerate, dar nu am sentimentul că diaspora a avut o astfel de participare care să justifice titlul de miting al diasporei. Dacă se adună mai multă lume la un loc eu am această solicitare, pe care o fac în mod egal şi jandarmilor, să nu se răspundă la provocări, să existe o desolidarizare de ambele părţi faţă de orice violenţă care ar fi acolo“, a spus Varujan Vosganian.

El a adăugat că poate accepta faptul că protestatarii repetă sloganuri de anul trecut, deşi unele nu s-ar mai justifica, dar că nu este de acord să se repete ceea ce s-a petrecut pe 10 august 2018.

“Mesajul meu este să nu fie a doua ediţie a mitingului diasporei, ci să fie o ediţie nouă a unui comportament corect civic din partea manifestanţilor, şi un comportament reţinut din partea jandarmilor“, a mai afirmat Vosganian.

Întrebat dacă îi este frică să nu se repete violenţele din august 2018, vicepreşedintele ALDE a răspuns: “Nu. Semnalele pe care le avem şi care se văd în percepţia publică arată că mişcările de protest, dacă nu vor exista provocări premeditate, nu vor avea amploarea de anul trecut“.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ