Varujan Vosganian a anunţat că demisionează din PNL

Friday, 13 February 2015, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Senatorul Varujan Vosganian a anunţat, vineri după-amiază, că demisionează din PNL. Vosganian nu a demisionat şi din Parlament.

"Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiţi, prin prezenta, demisia mea din noul PNL", a scris Vosganian, pe blogul personal.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis, vineri, o scrisoare senatorilor PNL. Aceasta a spus că i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL.

”I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Naţional Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la şedinţa grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată”, a afirmat Gorghiu.

 

Alina Gorghiu, prima reacție după ce Vosganian a demisionat din PNL

Şi copreședintele PNL, Vasile Blaga, i-a cerut demisia lui Varujan Vosganian din PNL, joi seară, în direct la Realitatea Tv, precizând că după votul din Parlament, ar fi un gest de onoare ca Vosganian să demisioneze din partid.

”Eu aș vrea să fiu extrem de clar, dacă mai trebuia încă un motiv ca Senatul să se faca de râs, a reușit. Și îmi pare rău, pentru că și eu sunt membru al Senatului. Și înainte de toate, eu aș vrea să îi mulțumesc colegului Ariton pentru demnitatea de care a dat dovadă, și ieri, și astăzi. Nu i-a trecut prin cap să meargă el să voteze împotriva cererii în cazul lui, și asta s-a văzut și în rezultatul votului. Eu cred că de fapt astăzi, și asta este un lucru clar, și înainte de a trece la votul dat de PSD, vreau să  mă uit în propria ogradă și să spun un lucru foarte simplu. Cei care cu adevărat, din PNL, din marele PNL, înțeleg  comandamentul votului din 16 noiembrie, și poziția lui Klaus Iohannis și a noastră, au votat așa cum trebuie.  De aceea am promis, vom face o analiza foarte serioasă în partid, foarte serioasă. Nu e vorba de oameni, e vorba de principii. Pe mine mă doare când e situația dificilă pentru un coleg, dar legea e pentru toți. Nu înteleg de ce să sufere toti românii pentru o mână de oameni, fie și ei parlamentari care nu înțeleg despre ce este vorba, sau se fac că nu înțeleg despre ce este vorba”, a spus Vasile Blaga.

 

Varujan Vosganian, de la demisie la începuturi. Ce a făcut în cei 20 de ani de mandat de parlamentar
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri