Valeriu Zgonea, despre Guvernul Cioloș: Sunt anumite sincope pe care nu le înțelegem

Sunday, 28 February 2016, 16:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Întrebat dacă PSD exclude varianta unei moțiuni de cenzură, liderul social-democrat a afirmat că un partid politic "nu exclude niciodată" o moțiune de cenzură într-o sesiune parlamentară, dar că, în momentul de față, nu există "nicio dezbatere în interiorul partidului cu privire la această chestiune", potrivit Agerpres.

"Un partid politic nu exclude niciodată o moțiune de cenzură într-o sesiune parlamentară. Este instrumentul pe care îl are dacă există din partea acestui guvern tehnocrat devieri masive de la angajamentele pe care și le-a făcut. Unu: nu intervine în jocul politic. Doi: lucrurile bune pe care le-am făcut le continuă, lucrurile care necesită îmbunătățiri le face cu acordul nostru, iar proiectele publice pe care le-am promovat prin legislație în perioada 2012 — 2015, și care sunt în Parlament și trebuie să fie votate, nu își schimbă opinia față de fostul Guvern', a declarat Valeriu Zgonea.

Social-democratul a susținut că, până în momentul de față, aceste lucruri sunt în "parametri normali".

"Până acum, aceste lucruri sunt în parametri normali. Nu avem ce să reproșăm. Până acum. Sunt anumite sincope pe care nu le înțelegem. Una dintre ele este strict legată de Ministerul Sănătății, cealaltă este legată de o anumită comunicare a unor miniștri, care îi pune într-o situație delicată pe românii care au rămas acasă și care poate nu au un venit. Totuși să nu uităm că trebuie să ne adresăm românilor, pentru că facem politici publice pentru românii din România', a spus președintele executiv al PSD.

Zgonea a arătat că există un dialog "constant" cu premierul Cioloș.

"Avem un dialog constant și cu domnul Cioloș și cu ceilalți miniștri.  Eu le cred slăbiciuni inerente generate de o lipsă de experiență într-un mandat public. Dar una peste alta, deocamdată, nu am văzut abordări care să afecteze politicile publice pe care noi le-am propus', a afirmat liderul PSD.

El a subliniat că generarea locurilor de muncă se face prin politici publice "stabile, coerente și predictibile", iar "cine nu înțelege acest lucru nu are ce căuta la guvernare".

"Moțiunea de cenzură este oricând pe tapet. Și azi pentru miercuri, și miercuri pentru joia viitoare. Oricând. Până la sfârșitul sesiunii parlamentare, dacă cineva din acest guvern intervine ca actor politic, dacă are abordări de acest gen, sunt instrumente asupra domniei sale. Dacă este ministru, moțiunea simplă, dacă lucrurile sunt grave la nivelul guvernului, moțiunea de cenzură. Dar repet, în acest moment, eu nu am văzut nicio dezbatere în interiorul partidului cu privire la această chestiune', a conchis președintele executiv al PSD.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri