Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Valeria Schelean (PNL): Camera Deputaților, subminată de blaturi, unul mai penal ca celălalt

Wednesday, 08 April 2015, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

"În calitate de Vicepreședinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților vreau să condamn cu fermitate comportamentul și modul de lucru al majorității politice care conduce în mod efectiv Camera Deputaților, pentru că prin cele mai recente evenimente este subminat rolul instituțional și democratic al Parlamentului. 

Practic, asistăm la o serie de gesturi de sabotare a democrației și de blaturi politice, unul mai penal ca celălalt. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, prin amânarea votului în ceea ce privește ridicare imunității a deputatului UDMR Marko Attila consființește blatul politic dintre PSD și UDRM, blat care prima dată a fost pus în scenă la votul pentru ridicarea imunității lui Laszlo Borbely. Parlamentarii PSD, care erau nerăbdători ieri să înceapă plenul pentru a modifica, cu o grabă suspectă, Statutul deputaților și senatorilor, astăzi au fost de negăsit când trebuiau să voteze pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Cum nu cred în coincidențe politice, cred că este vorba despre un demers concertat și coordonat între PSD și UDMR în care fiecare partid face servicii celuilalt. 

Totodată, nu cred că Președintele Camerei Deputaților este străin de această înțelegere politică, iar modul în care programează și conduce ședințele de plen poate fi o dovadă a acestei înțelegeri subterane. Prin lipsa de fermitate și prin închiderea ochilor la asemenea manevre, Valeriu Zgonea se fasce vinovat de subminarea democrației românești. 

Având în vedere cele de mai sus, solicit demisia lui Valeriu Zgonea din funcția de Președinte al Camerei Deputaților", precizează un comunicat al Valeriei Schelean.

 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ