Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vâlcov demască planul PSD privind conducerea BNR

Monday, 28 January 2019, 11:11 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat despre posibilitatea ca Mugur Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR: ”Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”.

Vâlcov a atacat dur BNR și băncile, cerând Băncii Centrale să fie mai ”patriotică”: ”Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”.

”BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei. Românii nu au fost stresați când luau împrumuturi cu 7% dobândă și la depozite aveau 1%? Românii nu au fost nervoși pe lăcomia acestor bănci care 30 de ani au dus-o bine în România? Trebuie tăiată macaroana firmelor care se lăcomesc. Acest proces nu s-a terminat”, a adăugat consilierul premierului.

Acesta a mai anunțat că celebra OUG 114, cunoscută drept ”ordonanța lăcomiei”, nu va fi modificată sau abrogată. Nu dăm înapoi. Ordonanța nu va fi abrogată sau modificată”, a spus Vâlcov.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ