USR: Instituţiile, pline de pile şi relaţii. Nu e suficient ca Guvernul să-i înlocuiască "pe ai lor" cu "ai noştri"

Tuesday, 14 January 2020, 16:10 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

USR a criticat faptul că numeroase instituţii publice şi companii de stat şi-au rotunjit numărul de salariaţi, exclusiv pe pile şi relaţii, şi nu pe “criterii obiective de pregătire profesională şi integritate”. În plus, partidul condus de Dan Barna a subliniat că Guvernul Orban nu trebuie doar să îi înlocuiască “pe ai lor” cu “ai noştri”, ci trebuie să demareze un proces de reformă şi profesionalizare a instituţiilor publice şi a companiilor de stat.

“O anchetă de presă a scos la iveală, zilele acestea, că din cei 774 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia 101 sunt rude. Soţi şi soţii, fraţi şi surori, fii şi fiice, naşi şi fini ai unor ofiţeri cu funcţii de conducere, unii angajaţi în urma unor concursuri care au făcut obiectul unor dosare penale. O altă investigaţie arăta, acum circa două luni, că din cei aproape 2.000 de angajaţi ai Tarom, 800 au diferite grade de rudenie”, a punctat USR, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, USR a ţinut să precizeze că acestea sunt doar două exemple recente ale unei situaţii generalizate, adăugând că “mai toate instituţiile publice şi companiile de stat şi-au rotunjit numărul de salariaţi nu pe baza unor criterii obiective de pregătire profesională şi integritate, ci exclusiv pe pile şi relaţii”.

“De fapt, programul ‘Familia’ este o continuare firească la programul ‘Odrasla’, program desăvârşit în ultimii trei ani de PSD dacă ne uităm la lunga listă de fii şi fiice de lideri PSD plasaţi în funcţii comode şi foarte bine plătite la Guvern şi Primăria Capitalei, la Curtea de Conturi şi BNR”, a mai afirmat USR.

Nu în ultimul rând, partidul condus de Dan Barna a atenţionat că Guvernul Orban “nu trebuie să-i înlocuiască 'pe ai lor' cu 'ai noştri', ci trebuie să demareze urgent un amplu proces de reformă şi profesionalizare a instituţiilor publice şi a companiilor de stat”.

“Doar aşa va dovedi că a preluat puterea cu adevărat în interesul tuturor românilor!”, a conchis USR.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-14 16:27:10
Nu s au apucat domnii de schimbare

Ci numai de constatare.Și dacă sunt rubedenii e clar ca e umflata schema de personal,probabil dublu față de necesar.

2020-01-14 17:57:16
Concursuri reale, publice, legi care sa interzica interferenta pulifricienilor in administratie !!!

Pulifricienii trebuie izolati la de la mai infecta structurile statului cu incompetenta, coruptie, dezinteres, prostie, ingalare ...

2020-01-14 19:00:19
Robert

Il doare pe Orban fix in cot de ce spune nea asta de la usr, foametea primeaza.

Alte articole din: Ultimele Stiri