Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

USR, despre abuzul în serviciu: ”Dragnea a furat banii copiilor. Partidul spune că e firesc”

Monday, 02 July 2018, 19:25 Sursă: REALITATEA.NET

“Încă o zi neagră pentru România. Foarte simplu, PSD a dezincriminat abuzul în serviciu, Liviu Dragnea a fost condamnat pentru abuz în serviciu, Liviu Dragnea tocmai a fost dezincriminat. Practic, România, de astăzi, nu mai este o democraţie, este un stat autoritar sub conducerea lui Liviu Dragnea. În mod concret, Liviu Dragnea a fost condamnat de o instanţă, după 10 zile partidul său a modificat exact articolul din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, astfel încât Liviu Dragea nu mai are nicio problemă penală în acest moment”, a spus Dan Barna.

El a mai explicat că Liviu Dragnea “a furat banii copiilor pentru partid”, iar partidul a decis că a fost firesc.

“Liviu Dragnea a furat banii copiilor pentru partid, iar partidul a spus foarte clar că acest lucru nu este ilegitim sau o infracţiune, ci este un lucru normal şi firesc să folosească banii copiilor sărmani pentru partid.

În acest moment, România s-a îndepărat complet de ideea de stat de drept, este un stat pur autoritar şi singura perspectivă pe care o mai avem este aceea să punem în Constituţie ca penalii, persoanele condamnate penal definitiv, să nu mai poată să facă legi, pentru că iată ce ni s-a întâmplat. Aceste persoane au făcut legi şi şi-au şters pedeapsa prin decizia Comisiei juridice (Comisia specială pentru legile justiţiei – n.r.)”, a mai spus Barna.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în 21 iunie la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare. Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată la completul de cinci judecători.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ