Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia privind urmărirea penală a lui Tăriceanu, amânată cu o lună. Dragnea e mai grăbit

Monday, 11 March 2019, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat luni, în Parlament, că termenul pentru primirea unui răspuns în legătură cu cererea DNA pentru începerea urmăririi penale pentru președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu este 2 aprilie.

"Am discutat în cadrul Biroului Permanent, am propus colegilor ca termenul final, să avem un răspuns din patea Comisiei juridice, să fie data de 2 aprilie. Au fost toți colegii de acord, motiv pentru care am considerat că nu mai aveam de ce să mai dezbatem și solicitarea grupului USR. Rămâne ca termenul final să fie doi aprilie și să avem un răspuns de la Comisie juridică", a declarat Claudiu Manda.

Amânarea vine după ce mai mulţi senatori PSD au cerut timp să studieze dosarul, în timp ce grupul USR a cerut un vot rapid în plen.

Liviu Dragnea s-a arătat mult mai grăbit, apreciind că decizia ar trebui luată luna aceasta. ”Eu cred ca pana la sfârșitul lunii martie ar trebui să se voteze și o să vorbesc si cu colegii mei”, a spus Dragnea, luni. 

DNA a anunţat, în noiembrie 2018, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ