UNPR, apel la unitate și solidaritate înainte de Centenarul Marii Uniri

Friday, 23 November 2018, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"La nivelul societății noastre sunt, din păcate, în ultima vreme, multe lucruri care ne dezbină. Cred cu tărie că Centenarul este un moment în care ar fi bine să reflectăm la ceea ce am primit de la înaintașii noștri, să depășim divergențele de opinii, culorile politice, interesele personale sau de grup și să luptăm împreună pentru interesul national, pentru România. Pentru că lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart.

O Românie Unită nu poate exista fără o societate unită. Așa cum o Românie puternică nu poate exista fără un sistem de securitate puternic.

Am considerat întotdeauna că instituțiile care formează sistemul de securitate al României trebuie să fie puternice, iar haina militară trebuie să-și recapete prestigiul pe care îl merită. De aceea, am sprijinit prin măsuri concrete, inclusiv de natură legislativă, instituțiile din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională.

UNPR va continua să fie alături de militari, de polițiști, de pompieri, de jandarmi activi și în rezervă și va continua să vină cu soluții pentru aceștia", a spus președintele onorific al UNPR.

Gabriel Oprea a subliniat că Ziua Națională este un prilej oportun de reamintire a sacrificiului suprem făcut de militarii români, fără de care nu am fi putut sărbători în acest an 100 de ani de România Mare.

Pentru a marca evenimentul, președintele fondator al UNPR, sute de simpatizanți ai partidului și zeci  de cadre militare în rezervă au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national.

"Acest monument are pentru mine o importanță deosebită. El a fost realizat de către specialiștii de la Armată, prin contribuția personală a mea și a primarului Piedone, ca un omagiu veșnic adus militarilor care și-au onorat cu demnitate jurământul făcut față de Patrie.

După cum știți, am inaugurat monumentul în anul 2010, când l-am donat Ministerului Apărării Naționale. El este un simbol al recunoștinței supreme față de cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale românilor și ale umanității", a mai spus generalul Gabriel Oprea. 

 

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri