Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PDL a votat pentru alianţa cu PNL. Blaga: Vrem construirea, în timp, a unui partid de centru-dreapta

Wednesday, 28 May 2014, 12:49 Sursă: REALITATEA.NET

"Biroul Permanent Naţional al PDL a decis cu unanimitate de voturi începerea discuţiilor cu PNL pentru construirea unei alternative pentru România, care să aibă în centru interesul cetăţeanului român, parcursul euroatlantic al României, respectarea statului de drept, a justiţiei şi crearea unor condiţii mai bune în România pentru fiecare cetăţean", a anunţat miercuri, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a mai anunţat că alianţa va fi una pe termen lung, va viza şi alegerile din 2016, şi urmăreşte crearea, în timp, a unui singur partid mare de centru-dreapta.

”Participăm la această discuție deschiși. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu și lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidențiale din acest an, ci și alegerile locale și parlamentare din 2016”, a mai declarat Vasile Blaga.

Blaga: PDL are candidat la Președinție; vrem candidat unic cu PNL

Vasile Blaga a mai declarat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu, că împreună cu liberalii vor stabili criteriile pentru a avea un singur candidat şi că s-ar bucura ca acesta să fie reprezentantul PDL.

"Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, analizele ca atare şi să avem un singur candidat", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL, referindu-se la faptul că liberalii îşi vor desemna candidatul după congresul partidului.

Blaga a arătat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic în persoana lui Cătălin Predoiu.

Iohannis va participa la discuțiile PNL-PDL de miercuri

Klaus Iohannis, prim-vicepreședinte demisionar al PNL, a confirmat miercuri pentru MEDIAFAX că va lua parte la discuțiile PNL-PDL privind proiectul de dreapta, programate în cursul acestei după-amieze.

Iohannis urmează să participe și la Delegația Permanentă a PNL, în cadrul căreia se va stabili data congresului extraordinar și echipa de organizare a acestuia.

Klaus Iohannis a fost marele absent la reuniunea de luni a Biroului Politic Național și a Delegației Permanente, în condițiile în care în cursul dimineții de luni și-a prezentat demisia din funcția de prim-vicepreședinte.

CRIN ANTONESCU: PONTA e mai periculos pentru România decât Băsescu, voi face orice să-l opresc

Președintele-demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat că este dispus să facă orice pentru ca actualul premier, Victor Ponta, să nu ajungă președintele României.

"Cu Vasile Blaga am vorbit chiar azi, este reprezentantul unui partid din PPE, vom fi colegi, avem ce discuta. MRU m-a vizitat la sediul din Kiseleff, cu Traian Băsescu în acest subiect nu avem ce discuta, mai are câteva luni de mandat de președinte al României, face parte din trecutul politic al României. Doamna Udrea e un personaj în vogă, bine mediatizat, nu am de să anvizajez cu o discuție cu doamna Udrea. Îmi pare rău că PNȚCD a încăput pe mâna unor șarlatani politici, a unor escroci, mă refer la domnul Moisescu", a declarat CRIN ANTONESCU, la Jocuri de Putere.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ