Una din 30! Performanță slabă pentru primăriile PSD din Cluj

Tuesday, 12 November 2019, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

Din cele 30 de primării adjudecate de PSD Cluj la alegerile locale din 2016, doar una singură a reușit să atragă voturile de partea candidatului social-democraților la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă.

Adaugă părerea ta

La nivelul întregului județ, fostul premier a fost abia a treia opțiune a clujenilor, cu doar 37.214 de voturi (10,42%), la mare distanță de candidatul PNL, Klaus Iohannis (150.212 voturi, 42,09%), respectiv candidatul USR-PLUS, Dan Barna (72.026 voturi, 20,18%).
Rezultatul extrem de stânjenitor – cel mai slab din istorie – înregistrat de social-democrați în județul Cluj s-a concretizat chiar și în comunele unde aleșii locali poartă culoarea roșie. Monitorul de Cluj a luat la puricat datele oficiale furnizate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj, iar rezultatele înregistrate la scrutinul de duminică arată o catastrofă totală pentru PSD în județ.

Deși a intrat în turul II în urma numărării voturilor la nivel național, puțin peste jumătate din primăriile PSD din Cluj, 19, au obținut rezultate care o plasează pe Viorica Dăncilă pe locul secund în opțiunile clujenilor. Mai departe, în nu mai puțin de opt primării conduse de aleșii PSD, Dăncilă a fost abia a treia în opțiunile sătenilor, după candidați precum Theodor Paleologu, Kelemen Hunor sau chiar Mircea Diaconu.

Citește continuarea aici.