Un nou asalt asupra Justiției, cu Comisia de la Veneția la ușă

Wednesday, 24 April 2019, 08:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Chiar în ziua în care în Parlament se votează modificările aduse Codurilor Penale, Comisia de la Veneția începe un tur de forță în România. Experții europeni au întâlniri cu președintele Iohannis și cu șefii instituțiilor importante din sistemul judiciar.

Pe durata vizitei în România, delegaţia Comisiei de la Veneţia mai are programate întâlniri cu reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului General, ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi cu conducerea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. 

Raportorii vor discuta despre legile justiţiei, modificarea acestora prin ordonanţe de urgenţă şi modificarea codurilor penale, aflată în plin proces în Parlament. 

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a venit în România în urma sesizării făcute de către PNL, după adoptarea OUG 7/ 2019. 

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a cerut marți amânarea discuțiilor și a votului pe Codul Penal și pe cel de Procedută Penală până după vizita oficialilor Comisiei de la Veneția. Puterea nici nu a vrută, însă,  să audă de așa ceva. Mai mult, președintele comisiei speciale care modifică legile a avut o revelație în Săptămâna Patimilor. ,,Membrii Comisiei de la Veneția nu sunt Mesia!'', a decretat Florin Iordache.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri