Udrea: VOICULESCU se luptă să CONTROLEZE JUSTIŢIA. Cu Băsescu la Cotorceni, a fost imposibil

Friday, 04 July 2014, 21:49 Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea, preşedintele PMP, a vorbit, la REALITATEA TV, despre lupta lui Dan Voiculescu pentru a controla justiţia. "Câtă vreme Băsescu a fost la Cotorceni, acest lucru s-a dovedit foarte greu", a spus Udrea.

Adaugă părerea ta

"Voiculescu se luptă şi ca să controleze justiţia, dar, pentru a ajunge să controleze justiţia, este obligat să se lupte cu Traian Băsescu. De aceea o să îl găsim pe domnul Voiculescu şi în spatele suspendării preşedintelui din 2007 când el a fost cel care a scris actul de acuzare din parlament. Era senator. Tot Voiculescu este şi în spatele suspendării lui Traian Băsescu din 2012. De fiecare dată în spate a fost Voiculescu. De ce? Domnul Voiculescu are de făcut ceva. Şi anume să încerce să controleze justiţia. Câtă vreme Băsescu a fost la Cotorceni, acest lucru s-a dovedit foarte greu. S-a dovedit imposibil, dar domnul Voiculescu a încercat", a spus Udrea.

Preşedintele PMP a subliniat că adevărata ameninţare pentru independenţa justiţiei va fi după terminarea mandatului lui Traian Băsescu.

"Problema este că, în patru luni, Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni. Se termină cel de-al doilea mandat. Va veni cineva dornic şi apoi capabil să ţină justiţia mai departe idnependentă de politic. Dacă va veni candidatul baronilor, corupţilor din PSD şi PC, la Cotroceni, atunci avem toate argumentele să credem că lupta preşedintelui de 10 ani pentru o justiţie independentă va fi abandonată. Domnul Voiculescu va avea un om la Cotroceni pe care îl va controla. Este opţiunea acestui popor să decidă dacă vrea mai departe stat de drept, justiţie independentă", a spus Udrea.

Udrea a vorbit şi despre solicitarea PMP pentru o anchetă parlamentară în cazul “arendaşului” Dan Voiculescu.

"Noi, PMP, am dorit să înfiinţăm o comisie parlamentară de anchetă pentru a cerceta cum ADS-ul i-a dat domnului Voiculescu 2600 de hectare de teren al statului pentru a fi cultivat în arendă, deşi era ilegal, şi pe un preţ de nimic. PDL şi PNL nu au semnat iniţiativa noastră, fiecare spunând că o vor face dacă o fac şi ceilalţi. Întrebarea mea e de ce domnul Blaga preferă să mă critice pe mine şi nu pe domnul Voiculescu. Probabil nevoia de a avea o bună imagine la televiziunile domnului Voiculescu. Eu aştept să semneze această solicitare în continuare sau îi aştept să semneze împreună cu noi o plângere penală împotriva lui Voiculescu şi ADS pentru această concesionare", a spus Udrea.