Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudose: Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional;voi urmări îndeaproape întregul proces

Sunday, 27 August 2017, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Institutul Cantacuzino are un rol strategic național și regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea și dezvoltarea activității institutului este un obiectiv asumat al Guvernului", a scris Tudose, duminică, pe Facebook.

Totodată, șeful Executivului a precizat că Institutul Cantacuzino va fi transformat în unitate militară cu conducere militară.

"Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces", a mai scris Tudose.

Șeful Guvernului subliniază că Institutul Cantacuzino are în spate o istorie de aproape un secol, ''cu performanțe atinse''.

"Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol și cu multe performanțe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moștenire", a punctat Tudose.

Săptămâna trecută, la începutul ședinței Executivului, premierul Tudose le-a cerut miniștrilor Apărării și Sănătății să elaboreze în decurs de o lună un proiect de act normativ privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

"Domnule ministru Bodog (...) vă rog ca împreună cu domnul ministru Țuțuianu, în maxim o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a Ministerului Apărării Naționale, fiindcă cu demersurile specialiștilor de acolo ne-am lămurit. Poate o mână mai de fier, mai militarizată un pic poate să aibă în sfârșit rezultate", spunea Tudose.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ