Traian Băsescu jigneşte din nou jurnaliştii: "Penibilă această divizie de lichele din presă"

Saturday, 14 May 2016, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pe cei "care trâmbiţează la ordin" , el îi numeşte "divizia de lichele din presă".

"Justiţia trebuie apărată de cei care fac injustiţie în justiţie!

Dacă spui că purtarea inculpaţilor cu cătuşe prin faţa DNA-ului, cu toate televiziunile invitate pentru transmisiuni în direct, nu respectă drepturi garantate de Constituţie, dreptul la apărare, sau prezumţia de nevinovăţie, divizia de lichele din presă trâmbiţează la ordin, către popor, că eşti împotriva luptei anticorupţie.

Dacă îndrăzneşti să spui că abuzul în serviciu este greşit şi arbitrar definit în noul cod penal în condiţiile în care România a ratificat Convenţia Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei prin L 365/2004 (vezi art. 19) şi care conform Constituţiei prevalează, divizia de lichele din presă trâmbiţează la ordin, către popor, că eşti împotriva luptei anticorupţie.

Dacă îndrăzneşti să ai o replică la un comunicat incorect al SRI sau la o declaraţie incorectă a doamnei Koveşi, divizia de lichele din presă te va acuza la ordin că eşti împotriva luptei împotriva corupţiei. Convingerea mea este că suntem într-un moment în care trebuie să apărăm justiţia chiar de unii oameni care sunt parte a justiţiei sau a unora care vor să folosească justiţia pentru a tranşa obiective politice sau personale.

Şi spun acest lucru cu dreptul moral pe care îl am ca om politic ce s-a bătut 10 ani cu o clasă politică înverşunată împotrivă-i, care a trecut prin două suspendări pentru ca justiţia să progreseze. Orice ziarist are dreptul să-mi contrazică punctele de vedere, mai ales dacă din întâmplare a citit Constituţia sau Legea 365/2004. Am putea polemiza, iar publicul şi democraţia ar avea de câştigat. Dar când văd o întreagă divizie de jurnalişti care la comandă şi în cor mă acuză incorect, plasându-mă în tagma celor care luptă împotriva justiţiei, chiar că îmi vine să spun public: penibilă această divizie de lichele din presă. Justiţia trebuie apărată de cei care fac injustiţie în justiţie", a scris Traian Băsescu pe contul să de Facebook.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri