Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu îi atacă iar pe Iohannis și Ponta

Tuesday, 26 May 2015, 12:42 Sursă: REALITATEA.NET

Iată mesajul fodtului președinte: 

”Responsabilitate
7,5 miliarde euro din banii europeni alocaţi României de Uniunea Europeană se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de rîuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor etc.
În timp ce se lăuda cu îmbunătăţirea absorbţiei şi tăia panglici pe seama contractelor semnate în timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reuşit să semneze niciun contract semnificativ prin care să utilizeze banii alocaţi României. Dacă în cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi început tot atîtea proiecte cîte s-au demarat în timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu am mai fi pierdut aceşti 7,5 miliarde de euro.
Eu cred că încă se mai poate salva ceva din pierdere cu condiţia să ştim ce avem de făcut şi argumentat în relaţia cu Comisia Europeană şi, mai ales, să facm un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti. 
Actualul preşedinte al Comisiei Europene este un susţinător consecvent al României şi cu siguranţă ne va ajuta la limita maxim favorabilă de valorificare a reglementărilor europene.
Ponta ca PM şi Iohannis ca reprezentant al României în Consiliul European trebuie să-şi asume acest efort, dar nu începînd de mîine, ci de azi. Eu sunt convins că merită încercat”, se arată pe pagina de facebook a președintelui”. 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ