Traian Băsescu a anunţat data limită până la care se va înscrie în PMP: Nu mai există dubii!

Thursday, 01 October 2015, 15:39 Sursă: REALITATEA.NET

"Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mișcarea Populară, aici nu mai există dubii. (...) Și nu cred că-i stric nimic lui Liviu Dragnea, că înțeleg că a rămas singurul candidat, că așa a vrut poporul pesedist ca să aibă unul cu care să meargă la sigur", a declarat Băsescu la Adevărul live.

Întrebat dacă Statutul PMP permite o eventuală candidatură la președinția partidului a unui nou membru, Băsescu a arătat că nu a luat această decizie și că va trebui găsită o formulă în acest sens.

"Se face și un congres înainte, dar eu nu am luat decizia de a fi președintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid plecând de la experiența pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului. Este suficientă autoritatea politică pe care o am. Vreau să o creez o a treia forță politică, un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziție și, de aceea, sunt și reticent în a mă așeza în poziția de numărul 1. Că ce semnal nou dai când te așezi într-o poziție executivă de prim rang într-un partid. Va trebui să găsim o formulă care sper eu că va fi găsită. Nu cred că vom avea probleme să găsim o astfel de formulă, cert este că vreau să transfer acestui partid toată experiența mea. Nu va fi un partid rigid", a detaliat fostul președinte.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri