Titus Corlăţean, despre declaraţia lui Băsescu: O reacţie profund neinspirată

Tuesday, 14 January 2014, 21:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat, la Realitatea TV, că declaraţia lui Traian Băsescu, care a avertizat că România e cu un pas în prăpastie şi aproape de izolare internaţională, este o reacţie neinspirată ce riscă să genereze prejudicii pentru ţara noastră.

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a criticat declaraţiile lui Traian Băsescu privind situaţia României şi a precizat că reacţia "neinspirată" a acestuia ar putea produce rău României.

"Este o reactie profund neinspirata, risca sa genereze reactii si prejudicii pentru Romania, e de fapt determinata de faptul ca USL a transmis un mesaj de reconsolidare, ca promoveaza in continuare reformarea Constitutiei printr-un referendum care il deranjeaza pe presedinte si prin si alegeri prezidentiale care vor fi organizate, cu respectarea mandatului, inainte ca Băsescu sa-si termine mandatul", a declarat ministrul de Externe.

Corlăţean a spus că Băsescu s-a erijat "într-un fel de purtător de cuvânt" al Victoriei Nuland, asistentul secretarului american de stat, care a vizitat România la finalul săptămânii trecute pentru a transmite un mesaj legat de statul de drept.

"Aceste lucruri care ar viza o asa-zisa izolare, buza prapastiei, sau ca in Romania ar circula liber teroristi sunt de gravitate exceptionala (...) Sunt cel care in numele guvernului Romaniei am avut discutie serioasa cu Nuland, stiu foarte bine care au fost elementele de continut, de substanta", a completat Corlăţean.

"Nu vorbim in termenii apocaliptici pe care Traian Basecu i-a utilizat, vorbim de interes al Americii de evolutiile din Romania si atunci cand exista astfel de lucruri care s-au intamplat netransparent, intr-un moment cand guvernul a dat aviz negativ, le discutam inter parteneri, nu in termenii apocaliptici pe care Traian Băsescu ii foloseste din interes politic si electoral care produce foarte mult rau Romaniei", a mai spus Corlăţean.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri