Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu va vota pentru învestirea Guvernului Cîțu

Wednesday, 11 March 2020, 17:51 Sursă: Realitatea.NET

„Și eu, și colegii mei vom vota acest guvern. Plec de la următoarea considerație – decât niciun guvern, mai bine un guvern slab. Decât să ajungem în situația să nu avem niciun gvern, prefer să avem unul care să creeze premisele pentru a combate eficient criza”, a declarat acesta într-o filmare postată, miercuri, pe Facebook, informează Mediafax. 

Tăriceanu a cerut celor de la PNL să își susțină propriul guvern și să voteze la vedere. 

„Cred că mâine este un examen de minima responsabilitate, atât a președintețui, cât și a PNL-ului. Sper ca mâine să fie votat guvernul și să își intre în atribuții. Solicităm și președintelui să dea dovadă de responsabilitate și PNL să voteze la vedere mâine”, a spus acesta. 

El a declarat că trebuie să se țină cont și motivarea Curții Constituționale privind decizia referitoare la conflictul dintre Parlament și Președintele României: 

„Trebuie să avem în vedere și decizia Curții Instituționale care a dat ieri motivarea și care stabilit ieri clar că președintele trebuie să desemneze un premier în vederea realizării finalității pentru care a fost constituită procedura constituțională a guvernului”, a mai spus Tăriceanu. 

Camera Deputaților și Senatul vor vota, în plen reunit joi, de la ora 16.00, învestirea Guvernului Cîțu, potrivit unei decizii aprobate luni de conducerea Legislativului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-12 16:21:44
Viorel

Doammne fereste!

2020-03-12 16:30:52
Iulian

Țară arde si voi

Alte articole din: POLITICĂ